Αρχική Με γνώση και ευαισθησία κοντά στο δημότη  Αρχική
decoration decoration decoration
Γραφείο

Γραφείο: Μενελάου 121 και Έκτορος 105, 13122 Ίλιον

Τηλ. 2102634935

Φαξ. 2102634884

Δείτε τον χάρτη

decoration decoration
decoration decoration decoration
Ψηφοφορία
Είστε ικανοποιημένοι από την διοίκηση του δήμου;
Πάρα πολύ
25%
Πολύ
10%
Λίγο
45%
Καθόλου
20%
Σύνολο ψήφων: 1000
decoration decoration
decoration decoration decoration
Καιρός

ΙΛΙΟΝ

Διασκορπισμένα σύννεφα
 • Διασκορπισμένα σύννεφα
 • Θερμοκρασία: 12 °C
 • Άνεμος: ΒΑ (40°), 4 Μποφόρ
 • Ατμοσφαιρική πίεση: 767 mmHg
 • Σχετ. υγρασία: 62 %
 • Ορατότητα: 10 χλμ
 • Ανατολή ηλίου: 08:04
 • Δύση ηλίου: 18:13
Αναφέρθηκε στις:
Παρ, 16/11/2018 - 03:20
decoration decoration
decoration decoration decoration
Ο Αχιλλέας Πετράς στο facebook
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επαγγελματική Δραστηριότητα

decoration decoration

Ποιότητα Ζωής

decoration decoration decoration
Ποιότητα Ζωής
Υποβλήθηκε από apetras Παρασκευή, 8 Ιανουάριος, 2010 - 19:26

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

Ζούμε στο Ίλιον, ένα από τα παλαιότερα εξοχικά προάστια της Αττικής. Σήμερα όμως, όλοι γνωρίζουμε, ότι αν και απέχουμε λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας πιο εύκολα κυκλοφορείς στην πλατεία Ομονοίας παρά στην κεντρική πλατεία του Δήμου μας. Αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται στην έλλειψη δρόμων, αλλά στην κακή οργάνωση της οδικής κυκλοφορίας, στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα οδοστρώματα και στην άναρχη σήμανση. Στην όλη υποβάθμιση της περιοχής μας συνετέλεσαν οι μέχρι τώρα Διοικήσεις, όπου με την προχειρότητα τους δεν μερίμνησαν για την ύπαρξη και εφαρμογή σωστού ρυμοτομικού σχεδίου. Αυτό είχε σαν τραγικό αποτέλεσμα να οικοδομη­θούν αδιαμόρφωτες εκτάσεις, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σαν χώροι πρασίνου.

Ο συνδυασμός μας για όλα αυτά προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις όπως:

 • Ουσιαστική βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και της συγκοινωνίας θέτοντας τα επιχειρήματα μας στην ΕΘΕΛ για παραχώρηση περισσότερων λεωφορείων στις γραμμές της περιοχής μας.
 • Δημιουργία τοπικής κυκλικής λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση των συνοικισμών και την οικονομική αναζωογόνηση των επιχει­ρήσεων του τόπου.
 • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με σηματοδότη και σήμανση, όπου χρείαζεται και δεν υπάρχει.
 • Τακτική συντήρηση των οδοστρωμάτων, σε συνεργασία με κοινωφελείς οργανισμούς (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
 • Ηλεκτροφωτισμός των δρόμων.
 • Δημιουργία εστιών πράσινου σε κάθε γειτονιά, με εκμετάλλευση των ακάλυ­πτων χώρων, οργανωμένη δενδροφύτευση και πεζοδρόμηση, όπου είναι ανα­γκαίο, με την υπόδειξη και συναίνεση των δημοτών και καταστηματαρχών.
 • Ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου στα περιβαλλοντικά ζητήμα­τα (μόλυνση, ρύπανση κ.λ.π.).
 • Ολοκληρωμένη συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου.
 • Άμεσες ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος της Λεωφόρου Θηβών.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εφαρμογή ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη του πράσινου (δενδροφυτεύσεις, αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία εστιών πράσινου κ.λ.π.) με στόχο να αλλάξει ριζικά η μορφή της πόλης μας, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας.

ΡΕΜΑΤΑ

Άμεσες ενέργειες για κάλυψη όλων των ρεμάτων, που διέρχονται από το Δήμο μας, ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες μόλυνσης για την προστασία των κατοίκων της περιοχής.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Θα συντονίσουμε τις ενέργειες μας με την κεντρική Κρατική εξουσία, ώστε να επιτευχθεί τελικά η απομάκρυνση της σε χώρο που ήδη έχει επιλεγεί από το 1992 και ταυτόχρονα να διαμόρφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου, χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναψυχής των δημοτών μας.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

 • Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα υποβάλλουμε ολοκληρωμέ­νες μελέτες για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για να σταματίσει η στέγαση σε καταστήματα και αποθήκες.
 • Συντήρηση των σχολείων για αξιοπρεπή εμφάνιση και καλή λειτουργία τους, εφοδιασμένα με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στον πολύ σημαντικό τομέα της οικονομίας η διοίκηση του Δήμου έχει επιδείξει άγνοια ή έλλειψη προγραμματισμού, αφού οι αναμορφώσεις των προϋπολογισμών και τεχνικών έργων δίνουν το παρών και με την μορφή επίγωντος σχεδόν σε κάθε εβδομαδιαίο Δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, οι απ' ευθείας αναθέσεις των έργων σε «ημετέρους» εργολάβους σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια ελέγχου των προς αποπεράτωση έργων, αύξάνουν σημαντικά το κόστος κατασκευής τους.

Ο Συνδυασμός μας, μπροστά σ' αυτό το χάος και την κακοδιαχείρηση, αποβλέπει στα ακόλουθα μέτρα:

 1. Μελέτη για τη δίκαιη κατανομή των δημοτικών τελών.
 2. Οικονομικό προγραμματισμό για τις απαραίτητες δαπάνες εύρυθμης Διοί­κησης.
 3. Δραστηριοποίηση σε διάφορους τομείς με σκοπό την αύξηση των δημοτικών εσόδων, όπως:

α. Δημοτικούς χώρους για εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και

β. Δημοτικά καταστήματα (αναψυκτήρια) στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Η γάγγραινα της γραφειοκρατίας και η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, οδήγη­σαν το Δήμο σε πλήρη άδράνεια. Ο Συνδυασμός μας πιστεύει στη λειτουργία του Δήμου με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης, εκπαίδευσης και εξειδίκευσης. Για την επιτυχία των στόχων αυτών ο Συνδυασμός θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

 • Εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των επί μέρους υπηρεσιών του Δήμου.
 • Αποκατάσταση του κύρους των Δημοτικών υπηρεσιών.
 • Εξασφάλιση ειλικρινούς συνεργασίας Δημοτικής αρχής και δημότη.

Για την προστα­σία των Δημοτών μας και της περιουσίας αυτών, θα ενισχύσουμε την Αστυνομία της πόλης μας με το απαραίτητο προσωπικό και θα διεκδικήσουμε τη δημιουργία νέου Αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης.


decoration decoration
Θέμα:  ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΚΤΟΡΟΣ
Συγγραφέας:  Β ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
Ημερομηνία:  Δευ, 10/05/2010 - 23:51

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΚΤΟΡΟΣ                                     Ίλιον 06 – Μαΐου 2010

Τα στραβά και τ’ ανάποδα στο δήμο Ιλίου                              του Β. Αριστομένη

 • Όταν ο Περικλής αποφάσισε τα έργα της Ακρόπολης, πήρε μαζί του τον Ικτίνο για το σχεδιασμό, τον Καλλικράτη να έχει την ευθύνη της εκτέλεσης του σχεδίου και το έργο προχώρησε στην εφαρμογή του χωρίς λοξοδρομήματα.
 • Προεκλογική υπόσχεση του τωρινού δημάρχου ήταν να γίνει η οδός Έκτορος ποδηλατόδρομος που θα έφτανε στο Πάρκο Τρίτση και θα έδινε μια ανθρώπινη όψη στο Ίλιον και μια περιβαλλοντική ανάσα στους πολίτες.
 • Μετά όμως από έρευνά μας διαπιστώσαμε πως δεν γίνεται στο σύνολό της η Έκτορος ποδηλατόδρομος, αλλά μόνο το ένα τρίτο αυτής. Επομένως άνθρακας ο θησαυρός και τέλος στο όνειρο ανθρώπινης πόλης.
 • Δυστυχώς, η σχεδίαση του έργου, όπως ανεβαίνουμε την Έκτορος από την Λεωφόρο Χασιάς-Φυλής προς την Θηβών, στο Ύψος της Αλεξάνδρου Παναγούλη προβλέπει την απότομη στροφή αριστερά και ανορθόδοξα συνεχίζει να διέρχεται πίσω από την Ευαγγελίστρια, περνάει την Πρωτεσιλάου (είναι κεντρική αρτηρία που έρχεται από Αθήνα με κατεύθυνση προς την Πετρούπολη και όλα τα δυτικά προάστια) και οδεύει στην επόμενη κεντρική αρτηρία, την Ιδομενέως, που κατευθύνεται προς την Αθήνα και όλα τα βόρεια προάστια. Το δε υπόλοιπο της διαδρομής συνεχίζει προς το Δημαρχείο του Δήμου μας.

Χαράς Ευαγγέλια!

 • Έχω την υποψία ότι αυτό το έργο έγινε ώστε να δίνεται η ευκαιρία στον εκάστοτε Δήμαρχο να σφυρίζει μια-δυο φορές το χρόνο για την εκκίνηση ποδηλατικών αγώνων!!
 • Αυτό που δεν μας λέει όμως ο Δήμαρχος και η παρέα του, είναι, πότε θα δημιουργηθούν οι ανισόπεδες διαβάσεις στη λεωφόρο Φυλής και στις Λεωφόρους ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΥ και ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ (οι οποίες θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν), για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ποδηλατιστών και πεζοπόρων. Εκτός και εάν είναι στις προθέσεις του να τοποθετήσει σύστημα στάθμευσης και διέλευσης (μπουτόν) το οποίο θα χειρίζονται πεζοί και ποδηλάτες. Όμως αυτή η ενέργεια θα φέρει επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος που ήδη υφίσταται το κέντρο της πόλης μας. Ακόμη δε, με το σύστημα αυτό διακυβεύεται η ζωή και η ασφάλεια πεζοπόρων και ποδηλατιστών.
 • Από ό,τι αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί έργο πνοής και ανάσας, θα αποτελέσει πηγή δεινών και μαρτυρίων για όλους. Και προφανώς δεν αποτελεί έργο ανάπτυξης ή περιβαλλοντικό αλλά απλώς ένα έργο βιτρίνας, χωρίς λειτουργικό σχεδιασμό και χωρίς την πρόβλεψη δημιουργίας υποδομών.
 • Η δική μου πρόταση είναι να δημιουργηθεί περιφερειακά ένα δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που θα έδινε τη δυνατότητα στους ποδηλάτες και στους κατοίκους της περιοχής να κινηθούν, το οποίο θα οδηγούσε στο παραμελημένο Πάρκο Τρίτση και ίσως θα προσέλκυε επισκέπτες και από τους όμορους δήμους Πετρούπολης, Καματερού κ.λπ.
 • Με τον τρόπο αυτό θα έπρεπε να ενωθεί το πρώτο στο Λεκανοπέδιο Αθηνών παραμελημένο περιβαλλοντικό πάρκο Αντώνη Τρίτση με ολόκληρο τον Δήμο Ιλίου, αλλά και με τα δυτικά προάστια.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

 • Μένω στο κέντρο της πόλης. Καινοτόμησα, αγόρασα ποδήλατο. Πέστε μου πώς, πού και πότε θα το χρησιμοποιήσω ώστε να φτάσω με ασφάλεια στο πάρκο Αντώνη Τρίτση;;
 • Αυτό που περιμένουν όλοι οι κάτοικοι του Ιλίου και αποτελεί όραμά τους είναι η ανάσταση της πόλης μας, οικονομική, αθλητική περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή.
 • Ανοίξτε τα μάτια σας φορείς, πρώην και νύν δημοτικοί άρχοντες,  δημότες που αγαπάτε αυτή την πόλη. Δεν χρειαζόμαστε τροχονόμους και διαιτητές να μας ορίζουν τις διαδρομές στα ποδήλατα. Η ευθεία είναι η συντομότερη κάθε τεθλασμένης και πρέπει να βλέπουμε πάντα μπροστά σ’ αυτόν τον Δήμο.
 • Όχι άλλα λάθη, όχι άλλες ανορθόδοξες παρεμβάσεις. Φτάνει πια. Μας φωτίσατε με τις ιδέες σας, τις νέες και τις παλιές. Ορισμένοι από σας, διορθώστε τις γκάφες σας.
 • Εάν δεν μπουν στη θέση τους τα κακώς έχοντα, το μπλοκάρισμα από τον ποδηλατόδρομο θα δημιουργεί διαδήλωση αυτοκινητιστών και πεζοπόρων ανά δέκα λεπτά στο κέντρο της πόλης. Ο νοών νοείτω. Ένας συγκοινωνιολόγος θα σας πείσει, αν τον ρωτήσετε πως κεντρικές αρτηρίες δεν διακόπτονται για να περάσουν ποδήλατα, παρά μόνο στους Μαραθώνιους και στις παρελάσεις της νεολαίας μας.
 • Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ στο Ίλιο ενεργοποιηθείτε, ματαιώνοντας τα χωρίς νοημοσύνη και κρίση σχέδια των ολίγων.


decoration decoration decoration
Υποβολή νέου σχολίου
Το email και η ιστοσελίδα δεν είναι υποχρεωτικά. Το email παραμένει ιδιωτικό και δεν εμφανίζεται δημόσια.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <quote><a> <em> <strong> <u> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <p> <sub> <sup> <strike> <blockquote> <hr> <br></quote> <b> </b><object> <i>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

decoration decoration
decoration decoration decoration
Είσοδος
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επερχόμενα Γεγονότα
 • Δεν υπάρχουν επερχόμενα γεγονότα
decoration decoration
decoration decoration decoration
Πρόσφατα σχόλια
decoration decoration