Αρχική Με γνώση και ευαισθησία κοντά στο δημότη  Αρχική
decoration decoration decoration
Γραφείο

Γραφείο: Μενελάου 121 και Έκτορος 105, 13122 Ίλιον

Τηλ. 2102634935

Φαξ. 2102634884

Δείτε τον χάρτη

decoration decoration
decoration decoration decoration
Ψηφοφορία
Είστε ικανοποιημένοι από την διοίκηση του δήμου;
Πάρα πολύ
25%
Πολύ
10%
Λίγο
45%
Καθόλου
20%
Σύνολο ψήφων: 1000
decoration decoration
decoration decoration decoration
Καιρός

ΙΛΙΟΝ

Καθαρός ουρανός
  • Καθαρός ουρανός
  • Θερμοκρασία: 28 °C
  • Άνεμος: ΒΔ (320°), 2 Μποφόρ
  • Ατμοσφαιρική πίεση: 759 mmHg
  • Σχετ. υγρασία: 35 %
  • Ορατότητα: 10 χλμ
  • Ανατολή ηλίου: 06:41
  • Δύση ηλίου: 20:15
Αναφέρθηκε στις:
Σάβ, 18/08/2018 - 23:50
decoration decoration
decoration decoration decoration
Ο Αχιλλέας Πετράς στο facebook
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επαγγελματική Δραστηριότητα

decoration decoration

H Κομπανία των μπούφων και ο μπούφος

decoration decoration decoration
H Κομπανία των μπούφων και ο μπούφος
Υποβλήθηκε από apetras Τρίτη, 22 Μάρτιος, 2011 - 16:23

Του Εμμανουήλ Σαρίδη
Πολλοί ζητούν μια αλλαγή, λίγοι όμως έχουν να προτείνουν μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Για να κάνεις ρεαλιστικές προτάσεις, πρέπει να γνωρίζεις, πώς λειτουργεί το σύστημα που μας κουμαντάρει. Μερικά στοιχεία, απαραίτητα για να το γνωρίσουμε

Σημείωση: Η ιστοσελίδα berlin-athen.eu είναι αντιπλουτοκρατική και όχι αντισημιτική. Κάθε άλλου είδους στενοκέφαλες γνώμες ή προσδιορισμοί δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια

1 Εισαγωγή
Ως Buffo (ιταλικά Αστείος) θεωρείται σε μια όπερα ή οπερέτα εκείνος ο τενόρος ή ο βαρύτονος, που παίζει τον ρόλο του γελωτοποιού. Οι Buffi είναι συνήθως καρικατούρες προσώπων, που με υπερβολικές χειρονομίες, με τις εκφράσεις του προσώπου και με τα κοστούμια τους, κάνουν το ακροατήριο να σκάει στα γέλια. Και ότι ο Buffo στην οπερέτα, είναι ο Pagliaccio, ο κλόουν, στο τσίρκο.

Γιατί τα γράφω αυτά; Διότι βλέποντας κανείς τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, θα μπορούσε κάλλιστα να τα παρομοιάσει σαν ένα θέατρο: Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σαν μια οπερέτα buffa και τον πρωθυπουργό Geoffrey Παπανδρέου σαν Buffo. Ή την κυβέρνηση σαν τσίρκο και τον πρωθυπουργό σαν κλόουν. Στην Ελλάδα παίζεται σήμερα αναμφίβολα ένα είδος οπερέτας buffa, που θα ήταν για γέλια, αν δεν θα είχε τόσο δραματικές συνέπειες για τον τόπο.

• Πρώτα έστειλε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του την Ελλάδα στο κολαστήριο του Μνημονίου, όπου θα μείνει ξεπληρώνοντας επί γενεές γενεών τα δάνεια που πήραν – και θα πάρουν από τις τράπεζες των τοκογλύφων

• Και αντί να εξηγήσουν στον Έλληνα το γιατί επτώχευσαν την χώρα και να διαβουλευθούν μαζί του για το πώς θα μπορούσε να βγει απ’ την Κόλαση που τον έριξαν, τον παραπλανούν με την επωδό «για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία», ενώ κομπάζουν ισχυριζόμενοι, ότι ο πρωθυπουργός δίνει μάχες για την Ελλάδα
(1)
• Διατηρούν ένα πολυδάπανο Κοινοβούλιο, το οποίο ασχολείται με την παραγωγή νόμων, που δεν τηρούνται από κανέναν, ούτε από την ίδια την κυβέρνηση

• Στηρίζουν με κάθε είδους διευκολύνσεις έναν συρφετό Μέσων Μαζικής Επιρροής (ΜΜΕ) για να παρουσιάζουν στον κόσμο μια εικονική κατάσταση, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πουλώντας τον, δηλαδή, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

• Έχουν κάνει την Ελλάδα ένα Failed State, ένα κράτος, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδης ανάγκες ενός κρατικού μορφώματος

Το πώς ο θίασος αυτός κατορθώνει να υπνωτίζει έναν λαό 11 εκατομμυρίων και για ποιους σκοπούς, θα το εξηγήσω, όσο πιο σύντομα γίνεται, αμέσως παρακάτω.

2 Οι δύο κόσμοι
Νομίζουμε, ότι ο κόσμος που βλέπουμε είναι αυτός, που καθορίζεται από την πολιτική, την οικονομία και τα ΜΜΕ ενός συγκεκριμένου κράτους, τα τρία κύρια στοιχεία, που επηρεάζουν άμεσα τις συμπεριφορές και τις αποφάσεις μας. Υπάρχει όμως και ένας άλλος κόσμος υπερκείμενος του δικού μας, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για την πολιτική, την οικονομία και την πληροφόρησή μας. Ναι, θα έλεγε κάποιος, ξέρω, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Λάθος. Γιατί ακόμη και πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας άλλος, ο δεύτερος κόσμος, που για τον κοινό θνητό παραμένει αόρατος και απρόσιτος. Κι’ αυτό, γιατί δεν τον έμαθαν να τον βλέπει, του δείχνουν μόνο αυτόν τον κατάλληλα διαμορφωμένο, τον γνωστό του κόσμο, όπου πληροφορείται για τα εκάστοτε συμβαίνοντα, ποτέ όμως για το ποιος και για ποιο σκοπό παίρνει τις αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον του.
Οι αποφάσεις για το ότι αφορά το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος λοιπόν, δεν παίρνονται στην Ελλάδα, αλλά σε κάποια κέντρα, άγνωστα εν πολλοίς στον κοινό πολίτη. Ερώτηση: Ποιος καθορίζει τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις που παίρνει ο Geoffrey Παπανδρέου; Ο ίδιος, θα πουν οι οπαδοί του. Η Μέρκελ, η Τρόικα, θα πει ένας άλλος. Η Αμερική, θα πει ο παρ άλλος. Ελάχιστοι τις συσχετίζουν με τον διεθνή Σιωνισμό, θεωρούμενοι όμως σαν ψεύτες ή οπαδοί συνωμοτικών θεωριών. Κι’ αυτό, γιατί ανήκει στην φύση του ανθρώπου, να μην παραδέχεται γεγονότα και στοιχεία, που αντιτίθενται στην «αλήθεια της ομάδας» από την οποία παντοειδώς εξαρτάται. Δεν θα παραδεχθεί λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση, ότι είναι και ο ίδιος, με την εργασία και την εν γένει πολιτική και κοινωνική του συμπεριφορά, μέρος ενός συστήματος, που σε τελική ανάλυση είναι επιζήμιο για τον ίδιο προσωπικά, για την οικογένειά του και για την ίδια την πατρίδα του.
Στο πλαίσιο αυτό είναι προφανές, ότι ο Έλληνας, μη δυνάμενος να δει ή να υιοθετήσει πράγματα που δεν καλύπτει το συνειδητό του, περιορίζεται στον μικρό ελληνικό κόσμο. Στον οποίο η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση είναι ένα ελληνικό, ένα «σπιτικό» πρόβλημα, γύρω από το οποίο επικεντρώνεται και η πολιτική συζήτηση για το τι δέον γενέσθαι. Η δυνατότητα, να είμαστε μέρος ενός υπερκείμενου κόσμου, να διοικούμαστε δηλαδή στην πραγματικότητα από ένα παγκόσμιο σύστημα, την Αυτοκρατορία, που κυβερνά όχι μόνο την Ελλάδα, άλλα και ολόκληρο τον κόσμο για αιώνες τώρα, ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της φαντασίας μας. Και για το σύστημα αυτό δεν γίνεται για πολλούς και διαφόρους λόγους σχεδόν σε κανένα από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης και στα κριτικά blogs κάποια αναφορά, (αυτό)περιοριζόμενα στην γνωστή ελληνική ομφαλοσκόπηση: Ποιο κόμμα είναι καλύτερο, τι σκάνδαλα διέπραξε ο άλφα ή βήτα πολιτικός, ποιος είναι ικανός και ποιος ανίκανος.

3 Η παγκοσμιοποίηση και η Λερναία Ύδρα
Θα αναφέρω στη συνέχεια, εν συντομία, ορισμένα σημαντικά στοιχεία, που μας επιτρέπουν να καταλάβουμε, ότι ο για τους περισσότερους αόρατος, ο υπερκείμενος κόσμος, στην πραγματικότητα είναι μια αυτοκρατορία, που θα την ονομάσω σιωνιστικό Ιερατείο: Η δυναστεία των Rothschilds (2). Όλοι οι αρχηγοί κρατών, οι πολιτικοί ή οι τραπεζίτες είναι συνεργάτες, υποτελείς άρχοντες και πρόθυμοι εκτελεστές των διαταγών του Ιερατείου. Για του λόγου το αληθές θα παραθέσω ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία, που δανείστηκα από το εξαίρετο μπλόγκ του lupo cattivo:

Μετά το 1945 όλες οι βιομηχανικές χώρες που ανοικοδομήθηκαν, προώθησαν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων τους προς τα εκεί που ήθελε το Ιερατείο/οι Rothschilds: Στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ ή σε δικτατορίες, που έπρεπε να υποστηριχθούν, γιατί είχαν αξιόλογες πρώτες ύλες ή μια ιδιαίτερη στρατηγική σημασία.

Όλα τα κράτη χρεώθηκαν μέχρι το λαιμό με τα δάνεια, που ευχαρίστως τους χορηγούσαν οι Rothschilds, με σκοπό να εθίσουν τον κόσμο να ζει σε μια εικονική κατάσταση ευημερίας και να ευχαριστεί το σύστημα για τις ευλογίες που του παρέχει.

Ο επίσημος ιδιοκτήτης των μεγάλων βιομηχανικών και άλλων επιχειρήσεων είναι πάντα αυτός, που πραγματικά τις ελέγχει. Παράδειγμα η Volkswagen (στην οποία ανήκουν οι: Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Škoda, Volkswagen Φορτηγά και Scania): Επίσημοι ιδιοκτήτες της Volkswagen, είναι ο Martin Winterkorn και το Ομόσπονδο κράτος της Κάτω Σαξονίας. Ποιος είναι όμως ο χρηματοδότης τους, δεδομένου ότι το Ομόσπονδο Κράτος της Κάτω Σαξονίας, όπως και όλα τα Ομόσπονδα Κράτη της Γερμανίας, είναι καταχρεωμένα; Άρα η Volkswagen ανήκει, χωρίς αμφισβήτηση, στο σιωνιστικό Ιερατείο (στην αυτοκρατορία των Rothschilds), το οποίο αποφασίζει για τα σχέδια της. Ενώ το παράδειγμα της Toyota (αναμφισβήτητα κι’ αυτή ένα μέρος του χαρτοφυλακίου επενδύσεων των Rothschilds) δείχνει, πώς αντιδρά το Ιερατείο, όταν μια ιαπωνική εταιρεία ενεργεί ενάντια στα σχέδιά του.

Με την Federal Reserve (FED) στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και με πολλές κρατικές τράπεζες στα υποτελή του κράτη, με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, την BIS και πολλούς ισχυρούς εθνικούς φορείς, όπως η DEUBA στην Γερμανία, το σιωνιστικό Ιερατείο ήλεγχε και ελέγχει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Ένα σύστημα που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την Λερναία Ύδρα.

* Η Ύδρα έχει εκατομμύρια κεφάλια, μικρά και μεγάλα, με ονόματα όπως Kissinger, Geithner, Greenspan, Emanuel, Nethanyahu, Peres, Obama, Merkel, Sarkozy, Παπανδρέου και όπως αλλιώς αυτά λέγονται
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται ADL, AFPAC, Τrilateral Commission, Bilderberger, Bnai Brith, Pilgrims, Illuminati, Skull and Bones κ.π.α.
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται FED και άλλες "κρατικές" τράπεζες, The World Bank Group, BIS, IWF, WHO, WTO, UNO, UNESCO κ.π.α.
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται CIA, Al Qaeda, MOSSAD, BND, Gladio, ‘παρδαλές επαναστάσεις» κ.π.α.
* Έχει και ώμορφα και χαμογελαστό κεφάλια που ακούν στο όνομα Greenpeace, WWF, Πράσινοι, Πειρατές, Αριστεροί, Κομμουνιστικά Κόμματα, Συνδικάτα και ένα σωρό άλλα υποκριτικά υποβρύχια
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται JPMorgan, Deutsche Bank, IKB, HRE, Generali, Münchner Rück, Goldman-Sachs, J.P.Morgan, BNL, BNP Paribas κ.π.α.
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται Monsanto, Weyerhaeuser, Rio Tinto, Bayer, BASF, Shell, Petronas, Lukoil κ.π.α.
* Η Ύδρα έχει κεφάλια που λέγονται Chemtrails, HAARP, πυρηνικά όπλα, βιολογικά όπλα, ΝΑΤΟ, πολεμική μηχανή των ΗΠΑ, πολεμική μηχανή της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας κ.π.α.
* Η Ύδρα μιλάει με στόματα που λέγονται Reuters, AFP, ADN, Washington Post, NYT, Wall Street Journal, Spiegel, Bild Zeitung, ZEIT, Al Jazeera, Russia Today, Facebook, Tweeter κ.π.α.
* Η Ύδρα δείχνει και φρικτές γκριμάτσες που μας εκφοβίζουν και μας εμποδίζουν να δούμε πιο προσεκτικά τι είναι και τι θέλουν: Το ταμπού του αντισημιτισμού, τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, την απειλή του CO2 κ.λ.π. (3)

Έτσι ο ο επιβληθείς τύπος της δημοκρατίας και της οικονομίας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύστημα με παραλλακτικούς καθρέφτες, που μας δείχνουν οτιδήποτε άλλο εκτός απ' αυτό που συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο. Είναι όμως παρήγορο, ότι πολλοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με σημαδεμένες κάρτες και ότι οι μαριονέτες που μας κάθισαν στο σβέρκο είναι άτομα ευρισκόμενα σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάποιος λοιπόν τους βοήθησε να αναρριχηθούν στην εξουσία για να μας διοικούν με κάποια "αναπόφευκτα μέτρα", τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και προσδοκίες μας, άλλα την απληστία του Αυτοκράτορα. Και την μανία του να γίνει ο παγκόσμιος κυβερνήτης.

4 Η παγκοσμιοποίηση και ο μπούφος
Μπορεί στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Geoffrey Παπανδρέου να εμφανίζεται σαν ένας μεγάλος πολιτικός, γόνος της μεγάλης «δημοκρατικής» και «σοσιαλιστικής» οικογένειας Παπανδρέου. Όμως στην Γερμανία, όπου ζω εδώ και πενήντα χρόνια, όπως και στην υπόλοιπη Δύση, με εξαίρεση τους εκάστοτε πολιτικούς κόλακες που με κροκοδείλια χαμόγελα του σφίγγουν το χέρι, θεωρείται σαν ένα ελλιποβαρές και περίεργο ανθρωπάκι, που προσπαθεί αγωνιωδώς να φωτογραφηθεί με τους «μεγάλους» του κόσμου. Οι περισσότεροι από τους οποίους τον θεωρούν σαν ένα κωμικό, έναν Buffo.

Σαν Έλληνας του εξωτερικού ο μπούφος αυτός με θίγει. Και με κάνει να ντρέπομαι, γιατί στην Γερμανία που ζω ο άνθρωπος αυτός αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και εμένα τον ίδιο. Αισθάνομαι άσχημα να τον βλέπω να προσπαθεί να παίξει τον ρόλο που του αναθέσαν και που προφανώς του είναι μερικά νούμερα μεγαλύτερος. Ίσως όμως ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο τον διάλεξαν. Και ενώ βλέπουμε καθαρά, ότι οι «μεγάλοι» συνάδελφοί του δεν τον παίρνουν στα σοβαρά και μάλλον τον δουλεύουν, αυτός, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν ο μεγάλος ηγέτης, που μάχεται για την σωτηρία της. Θέλει μάλιστα να καθαρίσει και τον στάβλο που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, ενώ είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που τον γέμισαν κοπριές. Ναι, είναι αναξιόπιστος αυτός ο Geoffrey όταν ισχυρίζεται, ότι μάχεται για το χρέος της Ελλάδος, ενώ πολλοί σοβαροί αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι με το Μνημόνιο και τα δανεικά που ζητάει να πάρει, το χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί στον αιώνα τον άπαντα. Και ότι με την κάθε επιχείρηση «διασώσεως» που ο Geoffrey κάνει με την συνταγή του σοφού προφέσορα της οικονομίας Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή με όλο και μεγαλύτερα χρέη, το χρέος της Ελλάδος θα αυξάνεται και θα πληθύνεται και η χώρα θα βουλιάζει όλο και βαθύτερα στο βούρκο. Ακριβώς όπως προβλέπει το σενάριο της Αυτοκρατορίας, την καταχρέωση όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά όλων των χωρών του κόσμου. Για να τις έχει υποχείριες.

Κοντολογίς, ο Geoffrey δεν είναι τίποτε άλλο από μια μαριονέτα της Αυτοκρατορίας. Έχοντας αναλάβει μάλιστα, εκών άκων, και τον ρόλο του πολιορκητικού κριού για την εκπόρθηση της οικονομίας των υπολοίπων χωρών της Ευρώ ζώνης. Τον οποίο παίζει μέχρι στιγμής με μεγάλη επιτυχία (4).
5 Τι να κάνουμε;
Διαβάζω σε μία ανάρτηση ενός/μιας Δηιδάμεια που δημοσιεύθηκε στο economist.gr με τον τίτλο «Ποτέ κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας»: «Πως όμως σώζεται το πρόβατο; Ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση. Εμείς θα λέγαμε, πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του. Έπειτα να επιλέξει τι θέλει και να το δηλώσει στον εαυτό ξεκάθαρα. Στη συνέχεια χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης για να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του (αν βέβαια στόχος δεν είναι η διατήρηση της ίδιας κατάστασης). Στο σχέδιο δράσης, περιλαμβάνονται φυσικά και τα μέσα για αντιμετώπιση κινδύνων, οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του τσοπάνη, κλπ. Πιστεύουμε πως το πρόβατο, πρέπει να βρει την δύναμη, να φύγει από το μαντρί. Μέσα στο μαντρί, έχει την ίδια μοίρα. Απαίσια ζωή και βέβαιος θάνατος. Να τολμήσει αντιμετωπίσει τη ζωή μόνο του. Να στηριχθεί στον εαυτό του. Στις δικές τους δυνάμεις. Είναι πολύ βασικό» (5).

Καλοί οι αφορισμοί, αφήνουν όμως πολλά κενά. Το βασικότερο. Να φύγει το πρόβατο απο το μαντρί και να πάει πού; Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος: Έστω ότι ο Έλληνας έφυγε από το σημερινό μαντρί. Θα πάει μήπως στην Πνύκα, για να εκλέξει μια Δημοκρατία αθηναϊκή τύπου, μια Δημογεροντία ή κάποια παρόμοια μορφή πολιτεύματος, που ανήκει σε μια εποχή που όμως χάθηκε ανεπιστρεπτί; Και αν αυτή η πολιτική συνισταμένη θα ήταν τέλος πάντων δυνατή, ποία θα ήταν τότε η οικονομική συνισταμένη, που μαζί αποτελούν το πλαίσιο λειτουργίας ενός οποιουδήποτε κρατικού μορφώματος;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη, ούτε και φαίνεται να απασχολεί όσους με άρθρα, αναλύσεις ή πολεμικές ιαχές ζητάνε την αλλαγή. Διότι εκτός από το πρόβλημα εκδιώξεως της Compania Buffo από την κυβέρνηση, πρέπει να ξεκαθαρίσει και το είδος της οικονομίας της Πολιτείας των ονείρων μας. Γεγονός είναι δε, ότι σήμερα παντού στον κόσμο επικρατεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ο οποίος τόσο στο θέμα της παραγωγής αγαθών, όσο και στο θέμα της χρηματοδότησης ελέγχεται κατά 100 τοις εκατό από το σιωνιστικό Ιερατείο. Και η αλλαγή του καπιταλισμού, όπως έδειξε και η πρόσφατη ιστορία των σοσιαλιστικών χωρών, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα η κατάργηση των ιδιωτικών μέσων παραγωγής και το θέμα της χρηματοδότησης. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργούσε καθ΄ όλη την διάρκεια ζωής των σοσιαληστών χωρών όπως πάντα και, όπως ξέρουμε, έγινε τελικά ο τάφος τους.
Καλές λοιπόν οι πατριωτικές εξάρσεις, να μείνουμε όμως στο έδαφος. Δυνατότητες ανακάμψεως για την Ελλάδα υπάρχουν, όχι βέβαια με τον Geoffrey σαν παντοδύναμο ηγέτη, η πολιτική του οποίου είναι προκαθορισμένη. Όπως γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος στην τελευταία ανάλυσή του «η λύση του προβλήματος της Ελλάδας δεν είναι άλλη, από την «εκδίωξη» του ΔΝΤ και την αποπληρωμή του συνολικού δημοσίου χρέους της σε 40 ισόποσες ετήσιες δόσεις, με επιτόκιο ίσο με αυτό που δανείζονται οι τράπεζες – με το βασικό της ΕΚΤ (1%)» (6). Καλά θα έκαναν οι κυβερνώντες και οι ασχολούμενοι με τα κοινά να διαβάσουν προσεκτικά τις μελέτες και αναλύσεις του.

Υποσημειώσεις
1. Είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που έγινε στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής στις 16. Μαρτίου 2011 για τις αποφάσεις του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «Εξηγήσαμε στους εταίρους μας, ότι το να πετύχει αυτή η δύσκολη προσπάθεια, δεν είναι μόνο προς το συμφέρον των Ελλήνων και της Ελλάδας, είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης...Ζήτησα να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις, που θα διευκολύνουν και θα επιβραβεύσουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε, με πρώτο στόχο τη διευκόλυνση της διαχείρισης του υπέρογκου χρέους, που βρίσκεται στο λαιμό της Ελλάδας» (βλέπε και στο http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474...
2. Nathan Mayer Rothschild, 1744-1836: "I do not care what puppet is sitting on the throne of England and ruled an empire where the sun never sets. The man who controls Britain's money supply controls the British Empire, and I am the man who controls Britain's money supply".

3. Βλέπε και «Rothschilds Imperium -eine Hydra mit Millionen Köpfen und doppeltem Boden» στο http://lupocattivoblog.wordpress.com/2010/03/26/rothschilds-imperium-ein...
4. Βλέπε και «Επαναστάσεις με χρήματα των Rothschilds και των ΗΠΑ» στο
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1970&tx_ttnews[backPid]=78&cHash=b06a5199b8622ce44941cc0f75833bda.

5. «Ποτέ κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας» στο http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=778....

6. Βλέπε και «Ελλάδα ώρα μηδέν», στο http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1961&tx_ttnews[backPid]=61&cHash=8a56d187fa0fb65b17278a440d6eb684 )
20.03.11

von Εμμανουήλ Σαρίδης


decoration decoration
decoration decoration decoration
Είσοδος
decoration decoration
decoration decoration decoration
Επερχόμενα Γεγονότα
  • Δεν υπάρχουν επερχόμενα γεγονότα
decoration decoration
decoration decoration decoration
Πρόσφατα σχόλια
decoration decoration